Desert fursecuri cu alune de padure

de claudiaO in Dulciuri, 9 Ian 2019 | 1766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt 82% grăsime
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 350 g faina
  • 1 linguriță praf ce copt
  • 2 albusuri pt uns
  • Alune de pădure tocate si prajite
  • 1 praf de sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1 linguriță coaja lamaie
  • Pepite de ciocolata si figurine de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu alune de padure:

Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si alune tocate. Așezăm pe hartie de copt si apăsăm cu un deget în mijloc, ca sa formăm o adancitura. În ea am pus pepite de ciocolată.

Dam la copt 12-15 minute pana devin rumene. Dupa ce s-au racit putin, am pus peste pepitele moi, fulgi de zapada de zahar.

TIPS-URI

1

Alunele pot fi inlocuite cu nuci

2

În mijloc poate fi pus magiun, dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

10.01.2019, 13:58

Rocsi 1

10.01.2019, 19:43

Mmm, eu nu refuz asa fursecuri!

dantes 1

13.01.2019, 10:39

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni